Gulasz z zielonej soczewicy

Gulasz z zielonej soczewicy

4.5 362 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    80 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    200 g
  • oleju
    20 g
  • pora pokrojonego w 5 mm plastry
    100 g
  • wody
    1000 g
  • zielonej soczewicy, suszonej opłukanej
    250 g
  • koncentratu pomidorowego
    40 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 0,5 cm kostkę
    120 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • octu jabłkowego
    20 - 30 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 435 kcal / 1821 kJ
Białko 23.1 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 47.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...