
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z zielonej soczewicy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki80 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki200 g
-
oleju20 g
-
pora pokrojonego w 5 mm plastry100 g
-
wody1000 g
-
zielonej soczewicy, suszonej opłukanej250 g
-
koncentratu pomidorowego40 g
-
cukru1 łyżeczka
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 0,5 cm kostkę120 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
octu jabłkowego20 - 30 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
435 kcal /
1821 kJ
Białko
23.1 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
47.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska