Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'oignons frais
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 100 g de bacon en lamelles
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 500 g d'eau chaude
- 300 g de chou-fleur, détaillé en bouquets
-
400
g de pâtes sèches de sarrasin
lub 400 g de pâtes sèches, type farfalle - le sel
- le poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3114.8 kJ / 744.5 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 81.7 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 223.3 mg
Alternatywne przepisy
One pot pasta aux lardons, courge et romarin
35 dk
Fettucine vegan au chou-fleur
1sa
Papillotes de poulet aux poireaux et lentilles
35 dk
Omelette au poulet tandoori
40 dk
Risotto en rouge et vert
1 Std. 10 Min
Clafoutis de haricots verts au bacon
55 dk
Risotto aux saucisses et aux petits pois
50 dk
Poulet aux courgettes, au citron et au miel
30 Min
Risotto de bœuf, carotte et tomate
45 dk
Médaillons de porc, frites de chou-rave et sauce au paprika
1 godz. 30 min
Butternut à la cannelle, œuf mollet
45 dk
Hachis parmentier courgette-pomme de terre et jambonneau
1 Std. 5 Min