Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g d'amandes décortiquées
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 150 g de courge butternut, en petits cubes
- 550 g d'eau
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 branche de romarin frais, effeuillée
- 200 g de pâtes sèches, type fusilli
- 150 g de lardons
- 200 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2594 kJ / 620 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 39 g
Alternatywne przepisy
"Perlotto" express, petits pois et jambon
15min
One pot pasta pancetta, crème, noix, ciboulette
20 min
One pot pasta aux tomates cerise et pesto
30 min
One pot pasta au bleu et aux champignons
30 min
Fettucines aux carottes et crème au brie
30 min
Risotto de crozets aux champignons et au lard
45 min
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
One pot pasta à la courge, lardons et noisettes
45 min
Coquillettes au jambon, petits pois et menthe
20 min
Risotto à la betterave
30 min
Risotto aux céréales gourmandes
30 min
Risottos aux champignons, petits pois et pancetta
35min