Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g d'amandes décortiquées
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 150 g de courge butternut, en petits cubes
- 550 g d'eau
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 branche de romarin frais, effeuillée
- 200 g de pâtes sèches, type fusilli
- 150 g de lardons
- 200 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2594 kJ / 620 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 39 g
Alternatywne przepisy
"Perlotto" express, petits pois et jambon
15 Min
Risotto au poireau et à la pancetta
35 dk
Crozotto à la butternut, poireau et beaufort
30 Min
One pot pasta à la courge, lardons et noisettes
45 dk
Conchiglie au potiron
40 dk
Pâtes de sarrasin, chou-fleur et bacon
30 Min
Risotto aux céréales gourmandes
30 Min
Fettucines aux carottes et crème au brie
30 Min
Penne à la pancetta, brocoli et citron
45 dk
One pot pasta pancetta, crème, noix, ciboulette
20 dk
One pot pasta aux tomates cerise et pesto
30 Min
Fregola sarda, tomates, lardons et petits pois
35 dk