Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Gruviera a pezzi (3 cm)
- 150 g di porro a pezzi (3 cm)
- 80 g di cipolla a metà
- 100 g di carote, pelate e a pezzi (3 cm)
- 260 g di patate, pelate e a pezzi (3 cm)
- 30 g di burro
- 500 g di acqua
- 2 dadi per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 50 - 80 g di pasta corta a piacere
- 200 g di latte
- 100 g di panna (min. 30% di grassi) (opcjonalnie)
- 100 g di spinaci baby freschi, lavati
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2009 kJ / 481 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di legumi e verdure
40min
Zuppa d'orzo e fagioli
50 min
Zuppa di farro e fagioli
1 godz.
Minestra di farro e ceci
1sa 10 dk
Minestrone di lenticchie e patate
45min
Zuppa di risoni, pancetta e verdure
55 min
Minestra di cereali e ceci
45min
Minestra di orzo con zucca e salsiccia
1 godz.
Zuppa di broccoli e formaggio cheddar in pangotta
50 min
Paparot
1 godz. 5 min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 min
Minestra di porri e farro con pesto alle noci
50 min