Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa bernese
- 1 scalogno a pezzi
- 40 g di aceto
- 60 g di vino bianco
- 1 cucchiaino di dragoncello secco
- 120 g di burro morbido, a pezzi
- 2 tuorli
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
Salmone
- 500 g di acqua
- 4 filetti di salmone fresco senza pelle e senza lische (150 g cad)
- 1 pizzico di sale
- 500 g di asparagi verdi puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2445.6 kJ / 584.5 kcal
- Białko
- 47.7 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 39.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 167.8 mg
Alternatywne przepisy
Salmone al vapore con broccoli, riso e salsa all'aneto
50 Min
Salmone balsamico su noodles di zucchine
30 Min
Capesante su purea di zucca, anacardi e porro croccante
1h
Salmone e riso basmati con salsa all'aneto
45 Min
Gamberoni con avocado e yogurt
35 Min
Salmone in salsa al curry con anelli di porro croccante
1h
Salsa bernese
20 min
Salmone glassato miele e senape
30 Min
Filetti di salmone, asparagi e salsa olandese (Bimby Friend)
30 Min
Crema di piselli e zenzero con salmone al limone e broccoli
1h
Salmone in tocchi con salsa mousseline
45 Min
Petto d'anatra con salsa alle more e purè di sedano rapa
40 Min