![Salmone con salsa bernese e asparagi Salmone con salsa bernese e asparagi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/510A3EC4-2942-4673-B7EC-BD4258837931/Derivates/d87f89b0-c2d3-4624-aec9-d73ba9193c8f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa bernese
- 1 scalogno a pezzi
- 40 g di aceto
- 60 g di vino bianco
- 1 cucchiaino di dragoncello secco
- 120 g di burro morbido, a pezzi
- 2 tuorli
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
Salmone
- 500 g di acqua
- 4 filetti di salmone fresco senza pelle e senza lische (150 g cad)
- 1 pizzico di sale
- 500 g di asparagi verdi puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2445.6 kJ / 584.5 kcal
- Białko
- 47.7 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 39.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 167.8 mg
Alternatywne przepisy
Clam Chowder (zuppa di vongole del New England)
1 godz.
Capesante della Vigilia (TM6)
50 min
Salsa bernese
20min
Marinatura alla salsa di soia e miele
15 Min
Salmone, asparagi e riso al Varoma
45 min
Gamberi in salsa speziata
40min
Salmone al vapore con broccoli, riso e salsa all'aneto
50 min
Costolette di agnello con crema di melanzane e menta
45 min
Capesante con crema allo zafferano sottovuoto
1 godz.
Salmone marinato alla salsa di soia, miele e sesamo
2h
Moqueca
1 godz. 20 min
Salmone in salsa al curry con anelli di porro croccante
1 godz.