Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gambo di sedano a tocchetti
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di cipolla a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di seppie, lavate in acqua e sale, a striscioline
- 60 g di vino bianco secco
- 200 g di pomodori a tocchetti
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 400 g di bietole, le foglie senza la parte bianca, a striscioline
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1209 kJ / 289 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostini con fegatini di pollo
40 min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50min
Baccalà alla ligure
1h
Baccalà alla livornese
35 Min
Baccalà alla veneziana con polenta
1 Std. 45 Min
Soufflè ai cardi al vapore
1 godz. 20 min
Mousse di baccalà
45min
Sformato di cardi
1h
Moscardini al limone
30 Min
Stoccafisso con i porri
50min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40 min
Castagnaccio
1h