![Seppie in zimino Seppie in zimino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b0d6636c-7507-4368-8652-f797cec9008a/Derivates/523ae845-d3b5-408c-b3cd-650291b859aa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gambo di sedano a tocchetti
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di cipolla a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di seppie, lavate in acqua e sale, a striscioline
- 60 g di vino bianco secco
- 200 g di pomodori a tocchetti
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 400 g di bietole, le foglie senza la parte bianca, a striscioline
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1209 kJ / 289 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lampredotto
1h 20min
Stoccafisso con i porri
50 Min
Castagnaccio
1 Std.
Baccalà alla ligure
1 Std.
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55min
Coniglio alla ligure
3 Std. 20 Min
Trippa alla fiorentina
1 Std. 15 Min
Zuppa di baccalà alle cipolle
35 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min
Baccalà alla livornese
35 Min
Trippa all'empolese
1 Std. 15 Min
Crostini con fegatini di pollo
40 Min