Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1350 g di acqua (di cui 850 calda)
- 1 cucchiaino di sale
- 250 g di farro perlato
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di verdure miste (zucca, carote, patate, zucchine) a tocchetti
- 1 foglia di alloro fresca
- ½ - 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 12 castagne cotte e pelate a pezzi
- pepe nero macinato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1512.5 kJ / 361.5 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 58.5 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 630.3 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa d'orzo e fagioli
50min
Zuppa di farro alla contadina
50min
Minestra finocchi, orzo e farro
1 Std.
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55 λεπτ.
Zuppa di farro e fagioli
1 Std.
Zuppa di orzo, funghi e piselli
1h 10min
Minestrone d'orzo
1 Std.
Minestra di cereali e ceci
45min
Minestra al cavolo nero, lenticchie e piselli spezzati
1 Std.
Zuppa di piselli spezzati e prosciutto
1h 25min
Zuppa di castagne
1 Std.
Minestra di porri e farro con pesto alle noci
50min