Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 500 g di acqua
- 4 zucchine tonde, lavate
- 2 porri, la parte bianca, a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 uova
- 120 g di Fontina a dadini
- 50 g di uvetta sultanina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1481 kJ / 354 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 149.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cestini di brisèe con caponata di zucchine e melanzane
40 min
Cocottine alle zucchine e menta
40 min
Zucchine ripiene alla ligure
1 Std. 30 Min
Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia
1h 15min
Fagottini di cavolfiore con insalata di cavolo rosso
45min
Finocchi alla valdostana
40 min
Cocottine di zucca e ricotta
50 min
Lasagne pecorino e cavolo nero
1h 40min
Parmigiana di finocchi (vegan)
1h 25 min
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55min
Frittata di bietole, patate e cipolla
55min
Torta salata di bietole
1h