![Jota triestina Jota triestina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0354045d-18e7-40fa-940c-0525beecfb96/Derivates/ea275381-be35-4cc0-a181-c8ceaac62c95.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura dei fagioli
- 1500 g di acqua
- 5 g di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di fagioli borlotti secchi, ammollati (vedere consigli)
Cottura dei crauti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 300 g di crauti
Terminare la preparazione
- 60 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di pancetta a cubetti
- 20 g di farina tipo 00
- 200 g di brodo vegetale
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1871.3 kJ / 447.3 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 28.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 3.7 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle di Cannara
1h
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 dk
Zuppa di lenticchie al profumo di timo
35 min
Zuppa di fagioli
40 min
Zuppa di fagioli e coriandolo
1h 20min
Jota carnica
1sa 5 dk
Zuppa di verdure
30 min
Goulash ungherese
1 Std. 45 Min
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45 dk
Minestrone di lenticchie e patate
45 dk
Zuppa di legumi e verdure
40 min
Zuppa di patate e funghi
20 min