Torta di spinaci greca

Torta di spinaci greca

4.3 86 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porzioni

Składniki

  • di Feta a pezzi (2-3 cm)
    350 g
  • di yogurt greco bianco
    150 g
  • di acqua
    500 g
  • di spinaci freschi (peso netto), puliti
    500 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • spicchio di aglio
    1
  • uova
    3
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe in polvere
    1 pizzico
  • di noce moscata in polvere
    2 pizzichi
  • di aneto secco (opcjonalnie) o di origano secco
    2 pizzichi
  • di burro fuso
    150 g
  • di pasta fillo pronta (12 fogli)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 432 kcal / 1807 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...