Torta salata piselli e primo sale

Torta salata piselli e primo sale

4.5 85 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 porzioni

Składniki

Base
  • 150 g di farina tipo 00
  • 70 g di burro a pezzi
  • 20 g di Parmigiano reggiano grattugiato
  • 40 g di acqua
Ripieno
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 150 g di porro a pezzi
  • 200 g di piselli freschi
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 50 g di latte
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 4 uova
  • 200 g di formaggio primo sale a spicchi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 454 kcal / 1899 kJ
Białko 16.4 g
Tłuszcz 31.3 g
Węglowodany 24.9 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 229 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...