Urządzenia i Akcesoria
Ratatouille
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
300 g pomidorów dojrzałych, pokrojonych na kawałki (2-3 cm)
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (2-3 cm)
-
1 łyżka mieszanych ziół, suszonych (np. tymianku, rozmarynu, majeranku, bazylii, pietruszki)
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
300 g bakłażana pokrojonego na kawałki (2-3 cm)
-
200 g cukinii pokrojonej na kawałki (2-3 cm)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3 g
Kalorie
422 kJ /
101 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Peruwiańskie quinotto
35 Min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 Min
Ragout z soczewicą i burakami
2 Std. 10 Min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 Std.
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 Std. 10 Min
Sos warzywny do makaronu
40 Min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 Std. 10 Min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 Min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 Min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 Std. 20 Min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50 Min
Zapiekanka z kalafiora
55 Min