Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 300 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki (2-3 cm)
- 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (2-3 cm)
- 1 łyżka mieszanych ziół, suszonych (np. tymianku, rozmarynu, majeranku, bazylii, pietruszki)
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 300 g bakłażana, pokrojonego na kawałki (2-3 cm)
- 200 g cukinii, pokrojonej na kawałki (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 422 kJ / 101 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Peruwiańskie quinotto
35 min
Ragout z soczewicą i burakami
2h 10min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Marokański kuskus z warzywami
50 Min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Zupa minestrone
45 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50 Min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min