Pad Thai z kurczakiem
TM6 TM5

Pad Thai z kurczakiem

3.6 (640 ocen)

Składniki

  • 200 g makaronu ryżowego, suchego, typu wstążki
  • wrząca woda, do zalania makaronu
  • 200 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych w 1 cm paski
  • 180 - 200 g tofu, średnio twardego, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 200 g kiełków fasoli mung, świeżych
  • 40 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
  • 60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
    lub 20 g cukru palmowego
  • 15 g sosu rybnego
  • 40 - 50 g sosu sojowego
  • 20 g pasty z tamaryndowca
  • 150 g wody
  • ¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
  • 2 łyżki oleju arachidowego
  • 2 jajka, roztrzepane
  • suszone płatki chili, do posypania
  • 1 limonka, pokrojona w ćwiartki, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2266 kJ / 541.6 kcal
Białko
30.9 g
Węglowodany
62.4 g
Tłuszcz
20 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Błonnik
5.6 g
Sód
1092 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy