
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g makaronu ryżowego, suchego typu wstążki
- wrząca woda do zalania makaronu
- 200 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 1 cm paski
- 180 - 200 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę
- 200 g kiełków fasoli mung, świeżych
- 40 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
- 60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20
g cukru trzcinowego, nierafinowanego
lub 20 g cukru palmowego - 15 g sosu rybnego
- 40 - 50 g sosu sojowego
- 20 g pasty z tamaryndowca
- 150 g wody
- ¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
- 2 łyżki oleju arachidowego
- 2 jajka roztrzepane
- suszone płatki chili do posypania
- 1 limonka pokrojona w ćwiartki, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 541.6 kcal / 2266 kJ
- Białko
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Węglowodany
- 62.4 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Sód
- 1092 mg