
Urządzenia i Akcesoria
Pad Thai z kurczakiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
200 g makaronu ryżowego, suchego typu wstążki
-
wrząca woda do zalania makaronu
-
200 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 1 cm paski
-
180 - 200 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
200 g kiełków fasoli mung, świeżych
-
40 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
15 g sosu rybnego
-
40 - 50 g sosu sojowego
-
20 g pasty z tamaryndowca
-
150 g wody
-
¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
-
2 łyżki oleju arachidowego
-
2 jajka roztrzepane
-
suszone płatki chili do posypania
-
1 limonka pokrojona w ćwiartki, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
541.6 kcal /
2266 kJ
Białko
30.9 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
62.4 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
1092 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA TAJSKA
8 Przepisów
Polska
Polska