Urządzenia i Akcesoria
Pad Thai z kurczakiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
200 g makaronu ryżowego, suchego typu wstążki
-
wrząca woda do zalania makaronu
-
200 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 1 cm paski
-
180 - 200 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
200 g kiełków fasoli mung, świeżych
-
40 g orzeszka ziemnego, prażonego, niesolonego
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g cukru palmowego20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
15 g sosu rybnego
-
40 - 50 g sosu sojowego
-
20 g pasty z tamaryndowca
-
150 g wody
-
¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
-
2 łyżki oleju arachidowego
-
2 jajka roztrzepane
-
suszone płatki chili do posypania
-
1 limonka pokrojona w ćwiartki, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1092 mg
Białko
30.9 g
Kalorie
2266 kJ /
541.6 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
62.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA TAJSKA
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa Pho
1 godz. 20 min
Kurczak po azjatycku z migdałami
35 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35 min
Pad Thai z krewetkami
45 min
Chow mein z krewetkami
1 godz.
Tajski makaron curry z warzywami
20 min
Curry z wołowiną
45 min
Sos teriyaki
15 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Pad thai
45 min
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min