Urządzenia i Akcesoria
Risotto z parmezanem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół30 g
-
masła40 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
ryżu do risotto (np. Carnaroli, Arborio), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)320 g
-
białego wina, wytrawnego60 g
-
wody820 g
-
koncentratu bulionu warzywnego lub mięsnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
soli do smaku½ - 1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
433 kcal /
1812 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
63 g
Błonnik
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35min
Risotto z cukinii
45min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30min
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z salsą pomidorową
40min
Risotto pomarańczowe
45min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min
Risotto szparagowe
20min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35min