Risotto z parmezanem

4.3 642 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    30 g
  • masła
    40 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • ryżu do risotto (np. Carnaroli, Arborio), o 14-15 min czasie gotowania (patrz wskazówka)
    320 g
  • białego wina, wytrawnego
    60 g
  • wody
    820 g
  • koncentratu bulionu warzywnego lub mięsnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu, warzywnego lub drobiowego (na 0,5 l)
  • soli do smaku
    ½ - 1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 433 kcal / 1812 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...