Risotto z krewetkami
TM5 TM6

Risotto z krewetkami

4.1 (461 ocen)

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 500 g wody, ciepłej
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 250 g ryżu do risotto, np. arborio
  • 350 g krewetek, surowych, dużych, obranych
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g białego wina, wytrawnego
  • natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1022 kJ / 244.3 kcal
Białko
10.8 g
Węglowodany
34.2 g
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy