Urządzenia i Akcesoria
Risotto z krewetkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
500 g wody ciepłej
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
250 g ryżu do risotto np. arborio
-
350 g krewetek, surowych, dużych, obranych
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10.8 g
Kalorie
1022 kJ /
244.3 kcal
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
34.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tagliatelle z krewetkami
30 min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Risotto szparagowe
20 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z kurkami
35 min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 min
Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)
30 min
Ryż z owocami morza
1 godz. 15 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min