Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego na 2 mm kawałki
- 3 ząbki czosnku
- 80 - 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 30 g oliwy z oliwek
- 400 g batatów, pokrojonych na kawałki
- 400 g marchewki, pokrojonych na kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 850 - 900 g wody
- 150 g mleczka kokosowego
- 1 łyżka sosu rybnego (opcjonalnie)
- 10 - 15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- ¾ łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 6 łyżek migdałów, w płatkach, uprażonych na patelni, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 966 kJ / 230 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45 Min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 Std. 20 Min
Zupa z batatów z pastą curry
25min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1h 30min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35min
Zupa krem z groszku
40 min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30min