
Urządzenia i Akcesoria
Sos warzywny do makaronu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
300 g cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki
-
100 g pieczarek duże przekrojone na pół
-
500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 - 2 łyżki natki pietruszki, świeżej (opcjonalnie) posiekanej
-
8 liści bazylii, świeżych porwanych
-
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
-
ser grana padano (opcjonalnie) tarty
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
129.5 kcal /
541.7 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
5.4 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
347.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron w sosie pomidorowym
30 min
Makaron z sosem pomidorowym (dla dzieci)
55 min
Sos warzywny (ortolana)
1 godz. 5 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Śródziemnomorski sos warzywny
45 min
Sos neapolitański
1 godz.
Wegański sos boloński
40 min
Sos paprykowy z salami
45 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Ratatouille
40 min
Sos pomidorowy
40 min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50 min