
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pieczarek i cukinii
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
90 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
15 g masła
-
500 g pieczarek oczyszczonych, przekrojonych na pół, plus 4-5 szt., do ugotowania na parze
-
500 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
6 gałązek tymianku, świeżego
-
2 liście laurowe, suszone
-
estragon, świeży do oprószenia pieczarek i do dekoracji
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
500 g wody
-
150 g mleczka kokosowego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
105 kcal /
442 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
7.1 g
Węglowodany
8.9 g
Błonnik
3.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TREŚCIWE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 min
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 min
Krem curry z kalafiora z pulpetami drobiowymi na ostro
55 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa kalafiorowa
30 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min