Zupa krem z pieczarek i cukinii

Zupa krem z pieczarek i cukinii

4.0 589 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 90 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 15 g masła
  • 500 g pieczarek oczyszczonych, przekrojonych na pół, plus 4-5 szt., do ugotowania na parze
  • 500 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 6 gałązek tymianku, świeżego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • estragon, świeży do oprószenia pieczarek i do dekoracji
    estragon, suszony, do oprószenia pieczarek i do dekoracji
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 500 g wody
  • 150 g mleczka kokosowego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 105 kcal / 442 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 8.9 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...