Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 90 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 15 g masła
- 500 g pieczarek, oczyszczonych, przekrojonych na pół, plus 4-5 szt., do ugotowania na parze
- 500 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 6 gałązek tymianku, świeżego
- 2 liście laurowe, suszone
-
estragon, świeży, do oprószenia pieczarek i do dekoracji
lub estragon, suszony, do oprószenia pieczarek i do dekoracji -
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 500 g wody
- 150 g mleczka kokosowego
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 442 kJ / 105 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z porów
30min
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min
Zupa krem z pora z serem
30min
Zupa szpinakowa z imbirem
30min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50min
Zupa serowo-kalafiorowa
30min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min