Warzywa na parze z miodem i cytryną

Warzywa na parze z miodem i cytryną

4.5 111 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 800 g warzyw, mieszanych (np. marchewka, cukinia, groszek, papryka, pieczarki, brokuły itp.)
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego obranego
  • 10 g oleju sezamowego
    10 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżka soku z cytryny świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 188.3 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 417.8 kJ / 99.8 kcal
Tłuszcz 3.3 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 16.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...