Urządzenia i Akcesoria
Warzywa na parze z miodem i cytryną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
800 g warzyw, mieszanych (np. marchewka, cukinia, groszek, papryka, pieczarki, brokuły itp.)
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
5 g korzenia imbiru, świeżego obranego
-
10 g oliwy z oliwek10 g oleju sezamowego
-
1 łyżka miodu
-
1 łyżka sosu sojowego jasnego
-
1 łyżka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
188.3 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
417.8 kJ /
99.8 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
16.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Warzywa gotowane na parze
35 min
Ryba z warzywami na parze; Lody z sosem z owoców jagodowych
1 godz. 15 min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Parowane warzywa z parmezanowym dipem
35 min
Filet z morszczuka z warzywami gotowanymi na parze (dla dzieci)
30 min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone
50 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min