Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
- 90 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 150 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 20 g oleju słonecznikowego
- 650 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 729 kJ / 174 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 768 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min
Zupa krem z pora z serem
30 min
Zupa szpinakowa z imbirem
30 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa krem z pieczarek
20min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50min