
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
10 - 15 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
30 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
20 g białego wina, wytrawnego
-
800 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 4 cm kostkę
-
1 łyżeczka soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
480 g fasoli cannelini, z puszki odsączonej z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
324 kcal /
1357 kJ
Białko
39 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
8.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA Z DROBIU
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40 min
Schab z kiszoną kapustą
50 min
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami
50 min
Gulasz z kurczaka, chorizo i ciecierzycy
50 min
Kurczak w winie
1 godz. 50 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2 godz.
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Danie z kurczaka z makaronem i słodkim sosem BBQ
50 min