Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
lub 100 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki - 120 g tuńczyka, w sosie własnym, odsączonego
- 100 g twarogu, tłustego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko, ugotowane na twardo
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 5 - 10 g szczypiorku, świeżego, drobno pokrojonego (ok. 1 pęczek)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 505 kJ / 120 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z wędliny
10min
Pasta ze szprotów i twarogu
10min
Pasta z tuńczyka i jajek
20min
Tuńczykowa pasta z sumakiem
15min
Wiosenny twarożek
5min
Pasta jajeczna
5min
Pasta z serka z rzodkiewką
5min
Pasta z kurczaka i sera feta
55min
Pasta z łososia
5min
Pasta z makreli wędzonej
20min
Pasta z sera owczego
10min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30min