Odchudzająca zupa z białej kapusty

Odchudzająca zupa z białej kapusty

3.9 886 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 400 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 50 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na 2 cm kawałki
    100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 200 g pomidorów, z puszki
  • 200 g soku pomidorowego
  • 500 g wody
  • ½ czubatej łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ¾ łyżeczka soli
  • 3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cząbru, suszonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 49 kcal / 206 kJ
Białko 2.9 g
Tłuszcz 0.5 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...