
Urządzenia i Akcesoria
Odchudzająca zupa z białej kapusty
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
400 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
50 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
200 g pomidorów, z puszki
-
200 g soku pomidorowego
-
500 g wody
-
½ czubatej łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¾ łyżeczka soli
-
3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cząbru, suszonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
49 kcal /
206 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
0.5 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
3.8 g