Odchudzająca zupa z białej kapusty

Odchudzająca zupa z białej kapusty

3.9 878 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • białej kapusty pokrojonej na kawałki
    400 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • cebuli pokrojonej na kawałki
    100 g
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    50 g
  • zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na 2 cm kawałki
    100 g
    100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • pomidorów, z puszki
    200 g
  • soku pomidorowego
    200 g
  • wody
    500 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ czubatej łyżeczki
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • soli
    ¾ łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    3 - 4 szczypty
  • cząbru, suszonego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 49 kcal / 206 kJ
Białko 2.9 g
Tłuszcz 0.5 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...