Urządzenia i Akcesoria
Odchudzająca zupa z białej kapusty
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
400 g białej kapusty pokrojonej na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
50 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 2 cm kawałki100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
200 g pomidorów, z puszki
-
200 g soku pomidorowego
-
500 g wody
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ czubatej łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¾ łyżeczka soli
-
3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cząbru, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2.9 g
Kalorie
206 kJ /
49 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Zupa z wiosennych warzyw
35 min
Sałatka detox
25 min
Surowy kuskus z kalafiora (dieta raw)
20 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Szybka zupa ratatouille
30 min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 godz.
Kapuśniak
50 min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 min
Zupa grzybowa
1 godz. 15 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min