
Urządzenia i Akcesoria
Odchudzająca zupa z białej kapusty
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
białej kapusty pokrojonej na kawałki400 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
cebuli pokrojonej na kawałki100 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki50 g
-
zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na 2 cm kawałki100 g
-
pomidorów, z puszki200 g
-
soku pomidorowego200 g
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM½ czubatej łyżeczki
-
soli¾ łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego3 - 4 szczypty
-
cząbru, suszonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
49 kcal /
206 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
0.5 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
3.8 g