Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z udźca indyka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
200 g kaszy jęczmiennej pęczak (patrz wskazówka)
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
140 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
80 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
500 g mięsa z indyka, bez skóry i kości bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego w 4 cm kostkę
-
½ łyżeczki ziaren pieprzu kolorowego
-
½ łyżeczki kminku, mielonego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki z zalewą
-
230 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31.5 g
Kalorie
1588.9 kJ /
379.5 kcal
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
8.8 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Roladki z piersi indyka
2 godz. 30 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym
1 godz. 20 min
Marokańskie kotleciki z indyka
20 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35 min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min