Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 1 ¾ łyżeczki soli
- 200 g kaszy jęczmiennej pęczak (patrz wskazówka)
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 140 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 80 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 80 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 500 g mięsa z indyka, bez skóry i kości, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego w 4 cm kostkę
- ½ łyżeczki ziaren pieprzu kolorowego
- ½ łyżeczki kminku, mielonego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki, z zalewą
- 230 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1588.9 kJ / 379.5 kcal
- Białko
- 31.5 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Błonnik
- 8.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35min
Pulpety w sosie pomidorowym
45min
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55min
Marokańskie kotleciki z indyka
20min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50min
Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym
1h 20min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1h 40min
Gulasz cielęcy
1h 15min
Sauté z cielęciny
1 Std. 25 Min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1h