![Gulasz z udźca indyka Gulasz z udźca indyka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2115E04A-9C8D-445B-8E41-FB87C3F4EC68/Derivates/76df1cee-f936-4ac8-b7b1-a0d3f22fa91d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 1 ¾ łyżeczki soli
- 200 g kaszy jęczmiennej pęczak (patrz wskazówka)
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 140 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 80 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 80 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 500 g mięsa z indyka, bez skóry i kości, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego w 4 cm kostkę
- ½ łyżeczki ziaren pieprzu kolorowego
- ½ łyżeczki kminku, mielonego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki, z zalewą
- 230 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1588.9 kJ / 379.5 kcal
- Białko
- 31.5 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Błonnik
- 8.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym
1 Std. 20 Min
Wołowina w czerwonym winie
2h 10 min
Sauté z cielęciny
1h 25min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50min
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
1 Std. 35 Min
Marokańskie kotleciki z indyka
20 Min
Gulasz cielęcy
1 Std. 15 Min
Pilaw z porem i indykiem
30 Min
Gulasz węgierski z knedlami z bułki
1 Std. 15 Min
Gulasz wołowy z papryką
1h 25min
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 Min