
Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle z duszonymi grzybami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście20 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek plus dodatkowo 1½ łyżki30 g
-
borowików, świeżych pokrojonych w plastry100 g
-
pieczarek pokrojonych na kawałki100 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
wody1200 g
-
makaronu, suchego, typu tagliatelle300 g
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
403.4 kcal /
1687.6 kJ
Białko
11.4 g
Tłuszcz
13.7 g
Węglowodany
58.5 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
749.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym
2 godz. 10 min
Risotto z kurkami
35 min
Tagliatelle z sosem kurkowym
35 min
Kaszotto z grzybami
40 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min