Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowo 1½ łyżki
-
100
g borowików, świeżych, pokrojonych w plastry
lub 30 g borowików, suszonych, namoczonych 20 min w ciepłej wodzie, odsączonych - 100 g pieczarek, pokrojonych na kawałki
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 1200 g wody
- 300 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1687.6 kJ / 403.4 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 58.5 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 749.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle ze szpinakiem
30min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 Min
Makaron w sosie pomidorowym
30min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Spaghetti z sosem szparagowym
55min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Risotto z grzybami bez alergenów
1h 20min
Tagliatelle z sosem kurkowym
35 min
Kaszotto z grzybami
40 min