Tagliatelle z duszonymi grzybami

Tagliatelle z duszonymi grzybami

4.3 423 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 1½ łyżki
  • 100 g borowików, świeżych pokrojonych w plastry
    30 g borowików, suszonych, namoczonych 20 min w ciepłej wodzie, odsączonych
  • 100 g pieczarek pokrojonych na kawałki
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 1200 g wody
  • 300 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 403.4 kcal / 1687.6 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 58.5 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 749.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...