Urządzenia i Akcesoria
Nadziewane warzywa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
2 cukinie (130 g każda)
-
2 bakłażany (400 g każdy)
-
2 białe cebule (120 g każda)
-
500 g wody
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
100 g bułki tartej
-
10 liści bazylii, świeżych
-
1 jajko
-
20 g mleka
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczyptę pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
514.3 mg
Białko
9.8 g
Kalorie
1056.8 kJ /
252.6 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
43.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Sos pomarańczowy curry
5 min
Sorbet cytrynowy
8 godz. 20 min
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
45 min
Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką
1 godz.
Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek
25 min
Flan karmelowy
3 godz.
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1 godz.
Tagliatelle z marchewki i cukinii
35 min
Surówka z mieszanych warzyw
10 min