
Urządzenia i Akcesoria
Nadziewane warzywa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
cukinie (130 g każda)2
-
bakłażany (400 g każdy)2
-
białe cebule (120 g każda)2
-
wody500 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy10 g
-
bułki tartej100 g
-
liści bazylii, świeżych10
-
jajko1
-
mleka20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczyptę
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
252.6 kcal /
1056.8 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
6.1 g
Węglowodany
43.5 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
514.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Nektar owocowy
10 min
Flan karmelowy
3 godz.
Zapiekanka z kalafiora
55 min
Tarta jabłkowa
1 godz.
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
45 min
Zabajone
15 min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Pomidory faszerowane makaronem z mozzarellą
1 godz. 5 min
Tagliatelle z marchewki i cukinii
35 min
Sos pomarańczowy curry
5 min
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Placek lotaryński
45 min