Boliwijski pilaw ryżowy
TM6 TM5

Boliwijski pilaw ryżowy

4.4 (10 ocen)

Składniki

  • 250 g marchewki, pokrojonej w paski (0,5 x 5 cm)
  • 3 łyżki oleju kokosowego, płynnego
    lub 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu, mielonego
  • 2 łyżki liści szałwii, świeżych
  • 2 łyżki oregano, świeżego, tylko liście
  • 3 łyżki mięty, świeżej, tylko liście
  • 1000 g wody
  • 250 g mieszanki ryżu białego i dzikiego
  • 100 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 60 g cebuli dymki, przekrojonej na pół
    lub 60 g cebuli szalotki, pokrojonej na pół
  • 120 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 1 - 2 limonki, ekologiczne, bez białych błonek, otarta skórka i sok

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1314 kJ / 314.1 kcal
Białko
9.9 g
Węglowodany
52.5 g
Tłuszcz
8.9 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Błonnik
7.8 g
Sód
624.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy