Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g marchewki, pokrojonej w paski (0,5 x 5 cm)
-
3
łyżki oleju kokosowego, płynnego
lub 3 łyżki oleju rzepakowego - 2 ząbki czosnku, posiekane
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu, mielonego
- 2 łyżki liści szałwii, świeżych
- 2 łyżki oregano, świeżego, tylko liście
- 3 łyżki mięty, świeżej, tylko liście
- 1000 g wody
- 250 g mieszanki ryżu białego i dzikiego
- 100 g komosy ryżowej (quinoa)
-
60
g cebuli dymki, przekrojonej na pół
lub 60 g cebuli szalotki, pokrojonej na pół - 120 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
- 1 - 2 limonki, ekologiczne, bez białych błonek, otarta skórka i sok
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1314 kJ / 314.1 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 624.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa minestrone
45min
Pierożki shaomai
2h
Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)
1h 20 min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1h
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
50min
Wegetariańskie chop suey
1 godz. 5 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1h 30min
Peruwiańskie ceviche
1h 15 min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1h 30min
Crumble po indyjsku
1h 20 min
Zupa miso
45min