Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g marchewki, pokrojonej w paski (0,5 x 5 cm)
-
3
łyżki oleju kokosowego, płynnego
lub 3 łyżki oleju rzepakowego - 2 ząbki czosnku, posiekane
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu, mielonego
- 2 łyżki liści szałwii, świeżych
- 2 łyżki oregano, świeżego, tylko liście
- 3 łyżki mięty, świeżej, tylko liście
- 1000 g wody
- 250 g mieszanki ryżu białego i dzikiego
- 100 g komosy ryżowej (quinoa)
-
60
g cebuli dymki, przekrojonej na pół
lub 60 g cebuli szalotki, pokrojonej na pół - 120 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
- 1 - 2 limonki, ekologiczne, bez białych błonek, otarta skórka i sok
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1314 kJ / 314.1 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 624.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)
1 Std. 20 Min
Zupa miso
45 min
Sałatka z ciecierzycy
25 Min
Peruwiańskie ceviche
1 Std. 15 Min
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1 godz.
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14h
Bob czorba
13h 15min
Crumble po indyjsku
1 Std. 20 Min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Pasta Taramosalata
15 Min
Peruwiańskie quinotto
35 Min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 godz. 30 min