Zupa marchewkowa z imbirem

Zupa marchewkowa z imbirem

3.3 155 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
  • 1 kawałek korzenia imbiru, świeżego (2-3 cm), pokrojonego w 2 mm plastry
  • 60 - 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 650 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • 200 g soku pomarańczowego
  • 750 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki cukru

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 238.6 kcal / 998.2 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 39.4 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 446.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...