Zupa marchewkowa z imbirem
TM6 TM5

Zupa marchewkowa z imbirem

3.2 (136 ocen)

Składniki

  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
  • 1 kawałek korzenia imbiru, świeżego (2-3 cm), pokrojonego w 2 mm plastry
  • 60 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 650 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • 200 g soku pomarańczowego
  • 750 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki cukru

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
998.2 kJ / 238.6 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
39.4 g
Tłuszcz
8.4 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Błonnik
7.8 g
Sód
446.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy