Sos pomarańczowy curry
TM6 TM5

Sos pomarańczowy curry

3.8 (20 ocen)

Składniki

  • 200 g oleju z orzechów włoskich lub innego oleju orzechowego
  • 1 - 2 pomarańcze, ekologiczne
  • 30 g cebuli szalotki
  • 20 g musztardy, ostrej
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 20 g octu owocowego (np. jabłkowego, brzoskwiniowego)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1988.3 kJ / 475.2 kcal
Białko
0.9 g
Węglowodany
7.5 g
Tłuszcz
50.3 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Błonnik
1.8 g
Sód
347 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy