
Urządzenia i Akcesoria
Sos pomarańczowy curry
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
4 porcje
Składniki
-
200 g oleju z orzechów włoskich lub innego oleju orzechowego
-
1 - 2 pomarańcze ekologiczne
-
30 g cebuli szalotki
-
20 g musztardy ostrej
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
20 g octu owocowego (np. jabłkowego, brzoskwiniowego)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
475.2 kcal /
1988.3 kJ
Białko
0.9 g
Tłuszcz
50.3 g
Węglowodany
7.5 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
347 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa marchewkowa z imbirem
50min
Zabajone
15min
Gazpacho słodko-pikantne
5min
Clafoutis z wiśniami na mleku migdałowym
3hod. 20min
Nadziewane warzywa
1hod. 20min
Chutney z jabłek
1hod. 20min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55min
Mus z owoców jagodowych
4hod. 40min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5min
Ryż z pomidorami
30min
Surówka z mieszanych warzyw
10min
Sos jogurtowy
5min