Purée warzywne
TM6 TM5

Purée warzywne

4.7 (30 ocen)

Składniki

  • 400 g warzyw (np. dyni, marchewki, selera, słodkich ziemniaków, groszku, kalafiora lub brokułu), pokrojonych na kawałki
  • 600 g ziemniaków, mączystych, obranych, pokrojonych w plastry (0,5 cm)
  • 1 - 1 ¼ łyżeczki soli
  • 250 g mleka
  • 30 g masła
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1169 kJ / 279.4 kcal
Białko
8.4 g
Węglowodany
42.8 g
Tłuszcz
8.8 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Błonnik
7.3 g
Sód
737.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy