
Urządzenia i Akcesoria
Purée warzywne
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
warzyw (np. dyni, marchewki, selera, słodkich ziemniaków, groszku, kalafiora lub brokułu), pokrojonych na kawałki400 g
-
ziemniaków, mączystych obranych, pokrojonych w plastry (0,5 cm)600 g
-
soli1 - 1 ¼ łyżeczki
-
mleka250 g
-
masła30 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
279.4 kcal /
1169 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
8.8 g
Węglowodany
42.8 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
737.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Placek lotaryński
45 min
Sos pomarańczowy curry
5 min
Tagliatelle z marchewki i cukinii
35 min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Mąka ze zmielonych ziaren zbóż
5 min
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
45 min
Purée z warzyw i ryby
45 min
Purée ziemniaczane
50 min
Mus z owoców jagodowych
4 godz. 40 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Ryż z pomidorami
30 min