Lasagne z topinamburem

Lasagne z topinamburem

3.0 7 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • 130 g cytryn
  • 380 - 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g mleka
  • 80 g sera gouda pokrojonego na kawałki
  • 50 g białego chleba tostowego, w kromkach (ok. 2 szt.), czerstwego
  • 40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 300 g topinamburu obranego, pokrojonego na kawałki
  • 200 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 150 g brukwi obranej, pokrojonej na kawałki
  • 400 g wody
  • masło do natłuszczenia formy do zapiekania
  • 6 płatów makaronu, suchego, typu lasagne
  • ½ opakowania sera camembert lub innego sera pleśniowego (80-100 g), pokrojonego w 5 mm plastry

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 13.8 g
Kalorie 2001 kJ / 477 kcal
Tłuszcz 34.9 g
Błonnik 10 g
Węglowodany 30.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...