Lasagne z topinamburem
TM6 TM5

Lasagne z topinamburem

3.0 (7 ocen)

Składniki

  • 130 g cytryny
  • 380 - 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g mleka
  • 80 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
  • 50 g białego chleba tostowego, w kromkach (ok. 2 szt.), czerstwego
  • 40 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 300 g topinamburu, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 200 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 150 g brukwi, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 400 g wody
  • masło, do natłuszczenia formy do zapiekania
  • 6 płatów makaronu, suchego, typu lasagne
  • ½ opakowania sera camembert lub innego sera pleśniowego (80-100 g), pokrojonego w 5 mm plastry

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2001 kJ / 477 kcal
Białko
13.8 g
Węglowodany
30.9 g
Tłuszcz
34.9 g
Błonnik
10 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy