Urządzenia i Akcesoria
Gulasz cielęcy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
700 g wody
-
2 gałązki tymianku, świeżego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 pęczek natki pietruszki, świeżej tylko liście (ok. 10-15 g)
-
550 - 600 g cielęciny gulaszowej, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
300 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
200 g pora tylko białej części, pokrojonego w 5 mm plastry
-
300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
20 g masła
-
15 g mąki pszennej
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
34.3 g
Kalorie
1068 kJ /
255 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
5.8 g
Węglowodany
14.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 Std. 25 Min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45 Min
Gulasz z udźca indyka
1 Std. 25 Min
Ossobuco po mediolańsku
1 Std. 10 Min
Polędwica wołowa z warzywami
1 Std. 50 Min
Sauté z cielęciny
1 Std. 25 Min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 Std. 20 Min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 Min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 Std. 15 Min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 Min
Gulasz poleszucki
1 Std. 15 Min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 Std. 5 Min