
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g wody
- 2 gałązki tymianku, świeżego
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 pęczek natki pietruszki, świeżej tylko liście (ok. 10-15 g)
- 550 - 600 g cielęciny gulaszowej, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 300 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
- 200 g pora tylko białej części, pokrojonego w 5 mm plastry
- 300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
- 20 g masła
- 15 g mąki pszennej
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 255 kcal / 1068 kJ
- Białko
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Roladki z piersi indyka
2 godz. 30 min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 godz. 25 min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
1 godz. 15 min
Gulasz z udźca indyka
1 godz. 25 min
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min