Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g wody
- 2 gałązki tymianku, świeżego
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 10-15 g)
- 550 - 600 g cielęciny, gulaszowej, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 300 g marchewki, pokrojonej w 5 mm plastry
- 200 g pora, tylko białej części, pokrojonego w 5 mm plastry
- 300 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 20 g masła
- 15 g mąki pszennej
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1068 kJ / 255 kcal
- Białko
- 34.3 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 Std. 15 Min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 Std. 50 Min
Klopsy królewieckie
2h 10min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1sa 5 dk
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1h 40 min
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45min
Polędwica wołowa z warzywami
1 Std. 50 Min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 Min
Sauté z cielęciny
1 Std. 25 Min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1h 20 min
Gulasz z udźca indyka
1 Std. 25 Min
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
1h 15 min