Urządzenia i Akcesoria
Gulasz cielęcy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
700 g wody
-
2 gałązki tymianku, świeżego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 pęczek natki pietruszki, świeżej tylko liście (ok. 10-15 g)
-
550 - 600 g cielęciny gulaszowej, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
300 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
200 g pora tylko białej części, pokrojonego w 5 mm plastry
-
300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
20 g masła
-
15 g mąki pszennej
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
34.3 g
Kalorie
1068 kJ /
255 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
5.8 g
Węglowodany
14.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Polędwica wołowa z warzywami
1 godz. 50 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
1 godz. 15 min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Gulasz z udźca indyka
1 godz. 25 min