Gulasz cielęcy

Gulasz cielęcy

3.7 58 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • 700 g wody
  • 2 gałązki tymianku, świeżego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 pęczek natki pietruszki, świeżej tylko liście (ok. 10-15 g)
  • 550 - 600 g cielęciny gulaszowej, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 300 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
  • 200 g pora tylko białej części, pokrojonego w 5 mm plastry
  • 300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 20 g masła
  • 15 g mąki pszennej
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 34.3 g
Kalorie 1068 kJ / 255 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 5.8 g
Węglowodany 14.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...