Urządzenia i Akcesoria
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych50 g orzechów pekan
-
2 ząbki czosnku
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojona w plastry, do dekoracji½ zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość pokrojona w plastry, do dekoracji
-
15 g oliwy z oliwek
-
250 awokado dojrzałego (ok. 2 szt.)
-
500 g wody mineralnej, niegazowanej
-
200 g kostek lodu (patrz wskazówka)
-
200 g mleczka kokosowego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 - 20 g liści mięty, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
604.5 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1497.1 kJ /
357.8 kcal
Tłuszcz
31.2 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Węglowodany
14.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CHŁODNIKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Kokosowy chłodnik z awokado i pastą curry
40 min
Chłodnik ogórkowy
15 min
Korzenny crème brulée
3 godz. 30 min
Serniczki pistacjowe z mango
2 godz. 30 min
Parfait z pestek dyni
6 godz. 25 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Amaretto sunrise
5 min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
1 godz.
Flan karmelowy
3 godz.
Pasta Taramosalata
15 min