Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
TM6 TM5

Kokosowy chłodnik z awokado i miętą

3.6 (9 ocen)

Składniki

  • 5 - 10 g liści mięty, świeżych
  • 40 g orzechów pekan, łuskanych
    lub 40 g orzechów brazylijskich, łuskanych, całych
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 600 - 700 g awokado, obranych, bez pestek (ok. 3 szt.)
  • 400 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 200 g mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2033.9 kJ / 486.1 kcal
Białko
5.7 g
Węglowodany
19.5 g
Tłuszcz
43.7 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Błonnik
11.6 g
Sód
604.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy