
Urządzenia i Akcesoria
Placek lotaryński
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 kawałków
Składniki
-
50 g sera gruyère (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki
Ciasto
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa porcja do posypania formy i oprószenia
-
75 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
-
½ łyżeczki soli
-
50 g wody
Dodatki
-
200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w kostkę
-
4 jajka
-
50 g mleka
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
328 kcal /
1372.5 kJ
Białko
10.5 g
Tłuszcz
24.7 g
Węglowodany
15.5 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Sód
472.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska