Urządzenia i Akcesoria
Polędwica wołowa z warzywami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
1200 g wody
-
300 g marchewek pokrojonych w 5 mm plastry
-
200 g korzenia selera pokrojonego na 1 cm kawałki
-
400 g ziemniaków małych, przekrojonych na pół
-
300 g pora tylko białe części, pokrojonego w 1 cm plastry
-
300 g cukinii pokrojonej w 1 cm plastry
-
600 g polędwicy wołowej przekrojonej na pół (2 kawałki, każdy ok. 300 g)
-
½ - 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, suszona do oprószenia
-
tymianek, suszony do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
38.2 g
Kalorie
1449 kJ /
346 kcal
Tłuszcz
6.2 g
Błonnik
11.2 g
Węglowodany
44.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Roladki cielęce z kurczakiem i pomarańczą
1 godz. 45 min
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 godz. 15 min
Karp w szarym sosie
1 godz. 10 min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Wiosenny gulasz z jagnięciny
1 godz. 20 min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Królik w sosie "Marengo"
1 godz. 10 min
Kurczak w winie
1 godz. 50 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min