Polędwica wołowa z warzywami

Polędwica wołowa z warzywami

2.7 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje

Składniki

  • 1200 g wody
  • 300 g marchewek pokrojonych w 5 mm plastry
  • 200 g korzenia selera pokrojonego na 1 cm kawałki
  • 400 g ziemniaków małych, przekrojonych na pół
  • 300 g pora tylko białe części, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 300 g cukinii pokrojonej w 1 cm plastry
  • 600 g polędwicy wołowej przekrojonej na pół (2 kawałki, każdy ok. 300 g)
  • ½ - 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • natka pietruszki, suszona do oprószenia
  • tymianek, suszony do oprószenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 38.2 g
Kalorie 1449 kJ / 346 kcal
Tłuszcz 6.2 g
Błonnik 11.2 g
Węglowodany 44.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...