Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 300 g marchewek, pokrojonych w 5 mm plastry
- 200 g korzenia selera, pokrojonego na 1 cm kawałki
- 400 g ziemniaków, małych, przekrojonych na pół
- 300 g porów, tylko białe części, pokrojonych w 1 cm plastry
- 300 g cukinii, pokrojonej w 1 cm plastry
- 600 g polędwicy wołowej, przekrojonej na pół (2 kawałki, każdy ok. 300 g)
- ½ - 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1449 kJ / 346 kcal
- Białko
- 38.2 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 11.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1h 40min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30min
Dorsz z aïoli i warzywami
50min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 Std.
Gulasz cielęcy
1 Std. 15 Min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 Std. 20 Min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1 Std. 30 Min
Ryż na parze z wieprzowiną (Pudding ryżowy)
2 Std. 30 Min
Sauté z cielęciny
1 Std. 25 Min
Wołowina w czerwonym winie
2h 10min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 Std. 20 Min
Polędwica w sosie musztardowym
1 Std. 30 Min