Polędwica wołowa z warzywami
TM5 TM6

Polędwica wołowa z warzywami

2.3 (12 ocen)

Składniki

  • 1200 g wody
  • 300 g marchewek, pokrojonych w 5 mm plastry
  • 200 g korzenia selera, pokrojonego na 1 cm kawałki
  • 400 g ziemniaków, małych, przekrojonych na pół
  • 300 g porów, tylko białe części, pokrojonych w 1 cm plastry
  • 300 g cukinii, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 600 g polędwicy wołowej, przekrojonej na pół (2 kawałki, każdy ok. 300 g)
  • ½ - 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1449 kJ / 346 kcal
Białko
38.2 g
Węglowodany
44.2 g
Tłuszcz
6.2 g
Błonnik
11.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy