Polędwica wołowa z warzywami

Polędwica wołowa z warzywami

2.1 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje

Składniki

  • wody
    1200 g
  • marchewek pokrojonych w 5 mm plastry
    300 g
  • korzenia selera pokrojonego na 1 cm kawałki
    200 g
  • ziemniaków małych, przekrojonych na pół
    400 g
  • pora tylko białe części, pokrojonego w 1 cm plastry
    300 g
  • cukinii pokrojonej w 1 cm plastry
    300 g
  • polędwicy wołowej przekrojonej na pół (2 kawałki, każdy ok. 300 g)
    600 g
  • soli gruboziarnistej
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • natka pietruszki, suszona do oprószenia
  • tymianek, suszony do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 346 kcal / 1449 kJ
Białko 38.2 g
Tłuszcz 6.2 g
Węglowodany 44.2 g
Błonnik 11.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...