Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 300 g marchewek, pokrojonych w 5 mm plastry
- 200 g korzenia selera, pokrojonego na 1 cm kawałki
- 400 g ziemniaków, małych, przekrojonych na pół
- 300 g porów, tylko białe części, pokrojonych w 1 cm plastry
- 300 g cukinii, pokrojonej w 1 cm plastry
- 600 g polędwicy wołowej, przekrojonej na pół (2 kawałki, każdy ok. 300 g)
- ½ - 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1449 kJ / 346 kcal
- Białko
- 38.2 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 11.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1h 20min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 Min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 Std. 10 Min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45min
Koncentrat bulionu z kaczki
20min
Minizapiekanki z owocami morza (bez laktozy)
1h 35min
Kurczak w winie
1 Std. 50 Min
Pstrągi z warzywami i sosem holenderskim
40min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 Min
Gulasz cielęcy
1h 15min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 Min