![Bagietka bezglutenowa Bagietka bezglutenowa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CB8D1032-37B8-42DC-8CEA-A1A4B60549EE/Derivates/9B7D1BDA-87A3-4AE8-B21B-5E787B30FF1C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 140 g komosy ryżowej (quinoa)
- 200 g ryżu białego, długoziarnistego
- 30 g siemienia lnianego
- 200 g wody, wrzącej
- 1 łyżeczka soli
- 10 g cukru
- 90 g mąki ziemniaczanej
- 300 g wody, o temp. pokojowej
- 2 łyżeczki suchych drożdży, bezglutenowych
- 20 g oleju rzepakowego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 3115 kJ / 744 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 160.3 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb tostowy
15 Std.
Bezglutenowy chlebek arabski
1 godz. 50 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10min
Focaccia (bez glutenu)
1h
Bagietki bezglutenowe na piwie
15 Std.
Magdalenki (bez glutenu)
1h
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2h 30min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2h 45min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 Std. 25 Min