Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami

Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami

4.0 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 1000 g wody
  • 200 g białego wina
  • 100 g soku pomarańczowego świeżo wyciśniętego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 400 g filetów z pstrąga, świeżych, bez skóry i ości
    400 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry
  • 200 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wariant)
  • 240 g makaronu, suchego, krótkiego (np. mezze penne rigate), o czasie gotowania 10-12 min
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 1 łyżka
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g kaparów, solonych opłukanych
  • 80 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 350 g pomidorków cherry przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 396.7 kcal / 1659.7 kJ
Białko 21.2 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 846.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...