
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 200 g białego wina
- 100 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
- 1 ½ łyżeczki soli
-
400
g filetów z pstrąga, świeżych, bez skóry i ości
lub 400 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry - 200 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wariant)
- 240 g makaronu, suchego, krótkiego (np. mezze penne rigate), o czasie gotowania 10 min
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowo 1 łyżka
- 1 ząbek czosnku
- 30 g kaparów, solonych, opłukanych
- 80 g czarnych oliwek, bez pestek
- 350 g pomidorków cherry, przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1659.7 kJ / 396.7 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 846.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto cytrynowe
2 Std.
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25min
Ryż z pomidorami
30min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1 Std.
Mus z owoców jagodowych
4 godz. 40 min
Makaron w sosie pomidorowym
30min
Mleczna pianka
3h 10min
Nektar owocowy
10 min
Ratatouille
40 Min
Nadziewane warzywa
1 Std. 20 Min
Sos pomarańczowy curry
5 Min
Serek na słodko
5 Min