
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
wody1000 g
-
białego wina200 g
-
soku pomarańczowego świeżo wyciśniętego100 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
filetów z pstrąga, świeżych, bez skóry i ości400 g
-
zielonego groszku, mrożonego (patrz wariant)200 g
-
makaronu, suchego, krótkiego (np. mezze penne rigate), o czasie gotowania 10-12 min240 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowo 1 łyżka30 g
-
ząbek czosnku1
-
kaparów, solonych opłukanych30 g
-
czarnych oliwek, bez pestek80 g
-
pomidorków cherry przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki350 g
-
pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)1 szczypta
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
396.7 kcal /
1659.7 kJ
Białko
21.2 g
Tłuszcz
13.7 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
846.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Nektar owocowy
10 min
Flan karmelowy
3 godz.
Ganasz czekoladowy
20 min
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Tagliatelle z marchewki i cukinii
35 min
Brioszka
8 godz.
Duszone warzywa
10 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1 godz.
Makaron w sosie pomidorowym
30 min
Zupa minestrone
45 min
Ryż z pomidorami
30 min