Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g wody
-
200 g białego wina
-
100 g soku pomarańczowego świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
400 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry400 g filetów z pstrąga, świeżych, bez skóry i ości
-
200 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wariant)
-
240 g makaronu, suchego, krótkiego (np. mezze penne rigate), o czasie gotowania 10-12 min
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 1 łyżka
-
1 ząbek czosnku
-
30 g kaparów, solonych opłukanych
-
80 g czarnych oliwek, bez pestek
-
350 g pomidorki cherry przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
846.5 mg
Białko
21.2 g
Kalorie
1659.7 kJ /
396.7 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lasagne z topinamburem
1 godz. 20 min
Sos pomarańczowy curry
5 min
Zabajone
15 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Flan karmelowy
3 godz.
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Pomidory faszerowane grzybami i orzechami
1 godz. 5 min
Włoska sałatka makaronowa
30 min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1 godz.
Tagliatelle z marchewki i cukinii
35 min
Ryż z pomidorami
30 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min