Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g wody
- 200 g białego wina
- 100 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
- 1 ½ łyżeczki soli
-
400
g filetów z pstrąga, świeżych, bez skóry i ości
lub 400 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry - 200 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wariant)
- 240 g makaronu, suchego, krótkiego (np. mezze penne rigate), o czasie gotowania 10-12 min
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowo 1 łyżka
- 1 ząbek czosnku
- 30 g kaparów, solonych, opłukanych
- 80 g czarnych oliwek, bez pestek
- 350 g pomidorków cherry, przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1659.7 kJ / 396.7 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 846.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1h
Nektar owocowy
10min
Nadziewane warzywa
1h 20min
Flan karmelowy
3 Std.
Mus z owoców jagodowych
4h 40min
Ryż z pomidorami
30min
Tagliatelle z marchewki i cukinii
35min
Placek lotaryński
45min
Sorbet owocowy
5min
Brioszka
8 godz.
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50min
Sałatka brokułowa
30min