
Urządzenia i Akcesoria
Zupa minestrone
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
pora pokrojonego na kawałki120 g
-
oliwy z oliwek, extra virgin plus 6 łyżeczek do skropienia40 g
-
warzyw, mieszanych (np. ziemniaków, marchewki, cukinii, selera naciowego, pomidorów, botwinki, gotowanej fasoli, dyni), pokrojonych na kawałki600 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 czubate łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
makaronu, suchego, typu ditalini lub innego drobnego makaronu, suchego120 g
-
liści bazylii, świeżych porwanych na kawałki (opcjonalnie)6
-
sera parmezan, tartego do smaku6 - 18 łyżeczek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
264.2 kcal /
1105.5 kJ
Białko
7.9 g
Tłuszcz
13.3 g
Węglowodany
28.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
699.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1 Std. 45 Min
Zielona zupa minestrone
40 Min
Zupa caldo verde
45 Min
Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym
50 Min
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1 Std. 40 Min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 Min
Zupa z wiosennych warzyw
35 Min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 Min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8 Std. 10 Min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 Min
Minestrone z kurczakiem
50 Min
Kartoflanka
55 Min