Urządzenia i Akcesoria
Zupa minestrone
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
120 g pora pokrojonego na kawałki
-
40 g oliwy z oliwek, extra virgin plus 6 łyżeczek do skropienia
-
600 g warzyw, mieszanych (np. ziemniaków, marchewki, cukinii, selera naciowego, pomidorów, botwinki, gotowanej fasoli, dyni), pokrojonych na kawałki
-
1000 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
120 g makaronu, suchego, typu ditalini lub innego drobnego makaronu, suchego
-
6 liści bazylii, świeżych porwanych na kawałki (opcjonalnie)
-
6 - 18 łyżeczek sera parmezan, tartego do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
699.9 mg
Białko
7.9 g
Kalorie
1105.5 kJ /
264.2 kcal
Tłuszcz
13.3 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
28.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1 godz. 45 min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Zupa koperkowa
45 min
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1 godz. 40 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min
Ryż z pomidorami
30 min
Minestrone z kurczakiem
50 min
Kartoflanka
55 min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8 godz. 10 min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 min
Barszcz wegetariański
1 godz. 10 min