Urządzenia i Akcesoria
Masło ziołowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
50 porcji
Składniki
-
½ pęczka koperku, świeżego tylko liście
-
5 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
5 - 6 liści bazylii, świeżych
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko listki, do smaku (opcjonalnie)
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu o temp. pokojowej (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
4.2 mg
Białko
0.2 g
Kalorie
145.7 kJ /
34.8 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos bazyliowo-musztardowy
20 min
Włoskie masło ziołowe
5 min
Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry
10 min
Masło cytrusowe z koperkiem
40 min
Masło ziołowe
15 min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 min
Masło ziołowe z nerkowcami
1 godz. 10 min
Masło z ziołami
20 min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 min
Masło pietruszkowe
10 min
Sos jogurtowy
5 min
Bułki pszenne
1 godz. 30 min