Urządzenia i Akcesoria
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
400 g białej kapusty pokrojonej na 4-5 cm kawałki
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
200 g ziemniaków (opcjonalnie) pokrojonych w 2 cm kostkę
-
650 g wody
-
25 g sosu sojowego
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki kminku, mielonego1 łyżeczka kminku
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 kostkę bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszoną1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g pomidorów z puszki
-
1 - 2 łyżki koperku, świeżego posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
690.1 mg
Białko
4 g
Kalorie
627.6 kJ /
150 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
18.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GORĄCE ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska