
Urządzenia i Akcesoria
Ryż z pomidorami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
200 g pomidorów świeżych, pokrojonych w ćwiartki
-
50 g oliwy z oliwek
-
400 g ryżu długoziarnistego
-
2 łyżeczki soli
-
1200 g wody
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
250.9 kcal /
1049.6 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
6.6 g
Węglowodany
43 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
592.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto cytrynowe
2 godz.
Risotto z parmezanem
30 min
Ciasto jogurtowe
1 godz. 40 min
Ryż śródziemnomorski
50 min
Sałatka z białą fasolą, jajkami i małżami
2 godz. 20 min
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.
Purée warzywne
45 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Brioszka
8 godz.
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min