Urządzenia i Akcesoria
Ryż z pomidorami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 porcji
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
200 g pomidorów, z puszki200 g pomidorów świeżych, pokrojonych w ćwiartki
-
50 g oliwy z oliwek
-
400 g ryżu długoziarnistego
-
2 łyżeczki soli
-
1200 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
592.1 mg
Białko
4 g
Kalorie
1049.6 kJ /
250.9 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Mleczna pianka
3 godz. 10 min
Ciasto jogurtowe
1 godz. 40 min
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50 min
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Zupa minestrone
45 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Marokański kuskus z warzywami
50 min
Purée warzywne
45 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min