Filety z dorsza z masłem cytrusowym

Filety z dorsza z masłem cytrusowym

3.8 288 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 1 pomarańcza ekologiczna
  • 1 cytryna ekologiczna
  • 700 g wody
  • 400 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 400 g cukinii pokrojonej w 5 mm plastry
  • 80 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 4 filety z dorsza, bez skóry (120-200 g każdy)
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka ziaren anyżu
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście, posiekane

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 450.5 kcal / 1884.7 kJ
Białko 45.2 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 26.6 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Sód 441.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...