
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pomarańcza, ekologiczna
- 1 cytryna, ekologiczna
- 700 g wody
- 400 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 400 g cukinii, pokrojonej w 5 mm plastry
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 4 filety z dorsza, bez skóry (120-200 g każdy)
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka ziaren anyżu
- 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, posiekane
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1884.7 kJ / 450.5 kcal
- Białko
- 45.2 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 441.2 mg
Alternatywne przepisy
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50min
Dorsz po tajsku z Varomy
1h 10min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1h 5min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50min
Pstrąg w sosie holenderskim
1h 5min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min