Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g warzyw i/lub owoców, mieszanych (np. 50 g ogórka zielonego, 100 g buraka, 150 g marchewki, 100 g jabłka, 100 g gruszki bez gniazd nasiennych), pokrojonych na kawałki
- 20 g oleju
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½
łyżeczki soli
lub ½ łyżeczki soli ziołowej - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½
łyżeczki cukru
lub ½ łyżeczki miodu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 633.7 kJ / 151.5 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 318.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nektar owocowy
10 Min
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1 Std. 45 Min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 Min
Sałata z sosem winegret
5 Min
Surówka z kiszonych ogórków
15 Min
Surówka brokułowo-kalafiorowa
5 Min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 Min
Surówka wielowarzywna
10 Min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 Min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5 Min
Surówka z pora
30min
Surówka z surowego buraka
10 Min