Urządzenia i Akcesoria
Surówka z mieszanych warzyw
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
500 g warzyw i/lub owoców, mieszanych (np. 50 g ogórka zielonego, 100 g buraka, 150 g marchewki, 100 g jabłka, 100 g gruszki bez gniazd nasiennych), pokrojonych na kawałki
-
20 g oleju
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli ziołowej½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki miodu½ łyżeczki cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
318.2 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
633.7 kJ /
151.5 kcal
Tłuszcz
5.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
15.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1 godz. 45 min
Surówka wielowarzywna
10 min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 min
Wiosenna surówka
15 min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 min
Tagliatelle z marchewki i cukinii
35 min
Nektar owocowy
10 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka z pora
30 min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5 min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min
Surówka brokułowo-kalafiorowa
5 min