
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z mieszanych warzyw
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
500 g warzyw i/lub owoców, mieszanych (np. 50 g ogórka zielonego, 100 g buraka, 150 g marchewki, 100 g jabłka, 100 g gruszki bez gniazd nasiennych), pokrojonych na kawałki
-
20 g oleju
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
151.5 kcal /
633.7 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
5.8 g
Węglowodany
15.5 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
318.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska