
Urządzenia i Akcesoria
Tatar z łososia
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu zielonego
-
2 gałązki koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
300 g filetów z łososia, świeżych dobrej jakości, bez skóry i ości, pokrojonych na 3 kawałki, zmrożonych
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki sosu Worcestershire (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g mieszanki sałat
-
ziarna pieprzu kolorowego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
139.1 kcal /
581.9 kJ
Białko
10.5 g
Tłuszcz
10.1 g
Węglowodany
1 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
233.1 mg