Urządzenia i Akcesoria
Tatar z łososia
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu zielonego
-
2 gałązki koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
300 g filetów z łososia, świeżych dobrej jakości, bez skóry i ości, pokrojonych na 3 kawałki, zmrożonych
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki sosu Worcestershire (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g mieszanki sałat
-
ziarna pieprzu kolorowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
233.1 mg
Białko
10.5 g
Kalorie
581.9 kJ /
139.1 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tatar z łososia z imbirem
15 Min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 Min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 Std. 25 Min
Tatar
15 Min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 Std.
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 Min
Margarita
5 Min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 Min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 Std. 20 Min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 Std.
Pasztet
3 Std.
Pasta z makreli wędzonej
20 Min