Urządzenia i Akcesoria
Kalarepa à la ryba po grecku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
600 g kalarepy obranej, przekrojonej na pół, pokrojonej w 0,5-1 cm półplastry
-
1 ½ łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 ½ łyżeczki soli
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
300 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
150 g wody
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
167.5 kcal /
701.3 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
24 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
1228.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pasztet pieczarkowy
2 godz. 50 min
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min
Cukinia w pomidorach
25 min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 godz. 10 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min
Kotleciki z marchewki
1 godz. 20 min
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Kotlety z komosy ryżowej
1 godz. 25 min