Urządzenia i Akcesoria
Kalarepa à la ryba po grecku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
600 g kalarepy obranej, przekrojonej na pół, pokrojonej w 0,5-1 cm półplastry
-
1 ½ łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 ½ łyżeczki soli
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
300 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
150 g wody
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
167.5 kcal /
701.3 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
24 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
1228.5 mg