Urządzenia i Akcesoria
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Placuszki z ricotty
-
2 jajka
-
½ łyżeczki soli
-
5 g skórki z limonki
-
1 ząbek czosnku
-
250 g sera ricotta pokrojonego na kawałki
-
125 g mleka
-
100 g mąki pszennej
-
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
-
olej do smażenia placuszków
Pomarańczowe krewetki
-
5 - 10 g kolendry, świeżej
-
15 g czerwonej papryczki chili, świeżej pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
15 g korzenia imbiru, świeżego obranego
-
10 g oleju sezamowego
-
10 g oleju z pestek winogron
-
100 g soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
-
10 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
10 g sosu sojowego
-
250 g krewetek bez pancerzy, z ogonkami, rozmrożonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
971.5 mg
Białko
22.5 g
Kalorie
1504.3 kJ /
359.5 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Węglowodany
28.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Ravioli z krewetkami
1 godz. 40 min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 godz.
Korma z owoców morza
40 min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Ramen z klopsikami z indyka
2 godz. 25 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Tacos z krewetkami i ananasem
45 min
Krewetki Kung Pao
45 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
1 godz. 5 min