Gulasz z zielonej soczewicy i chorizo

Gulasz z zielonej soczewicy i chorizo

3.1 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji

Składniki

  • zielonej soczewicy, suszonej
    800 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
    100 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • oliwy z oliwek
    100 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    2 łyżeczki
    2 łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • kiełbasy chorizo pokrojonej w 0,5 cm plastry
    200 g
  • szynki surowej, pokrojonej w kostkę (1 x 1 cm)
    100 g
  • wody
    2400 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 353 kcal / 1480 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 12.1 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 853 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...