
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z zielonej soczewicy i chorizo
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji
Składniki
-
zielonej soczewicy, suszonej800 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3-4 cm kawałki100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
oliwy z oliwek100 g
-
soli2 łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
kiełbasy chorizo pokrojonej w 0,5 cm plastry200 g
-
szynki surowej, pokrojonej w kostkę (1 x 1 cm)100 g
-
wody2400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
353 kcal /
1480 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
12.1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
853 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska