Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z zielonej soczewicy i chorizo
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji
Składniki
-
800 g zielonej soczewicy, suszonej
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki soli
-
2 łyżeczki papryki ostrej, mielonej2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 0,5 cm plastry
-
100 g szynki surowej, pokrojonej w kostkę (1 x 1 cm)
-
2400 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
853 mg
Białko
21 g
Kalorie
1480 kJ /
353 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
12.1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min
Zapiekanka makaronowa z soczewicą i salami
1 godz.
Marokańska zupa harira z kurczakiem; Sałatka z kalafiorem, kaszą bulgur i żurawiną na ciepło
1 godz. 5 min
Pikantna marokańska zupa z soczewicą
35 min
Gulasz z soczewicą
2 godz. 50 min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 godz. 35 min
Zupa z ciecierzycy (Revithia)
9 godz. 25 min
Krem z zielonej soczewicy z jajkiem przepiórczym
45 min
Zupa z ciecierzycy, dyni i jarmużu
45 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Pikantna zupa dyniowa
25 min