
Wersje kompatybilne
Gulasz z zielonej soczewicy i chorizo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g zielonej soczewicy, suszonej
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
- 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki soli
-
2
łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
lub 2 łyżeczki papryki ostrej, mielonej -
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszone - 200 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 0,5 cm plastry
- 100 g szynki surowej, pokrojonej w kostkę (1 x 1 cm)
- 2400 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 353 kcal / 1480 kJ
- Białko
- 21 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 853 mg