Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z ciecierzycy i chorizo
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 porcji
Składniki
-
1600 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej
-
300 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry (patrz wskazówka)
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
250 g pora tylko białe części, pokrojone w 5 mm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
30 - 50 g oliwy z oliwek
-
1600 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
400 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
4 łyżki papryki ostrej, mielonej4 łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
2 - 4 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
709 mg
Białko
16 g
Kalorie
1497 kJ /
357 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Biała fasola z chorizo
50 min
Pomidorowa zupa minestrone z kurczakiem
50 min
Marokańska zupa harira z kurczakiem; Sałatka z kalafiorem, kaszą bulgur i żurawiną na ciepło
1 godz. 5 min
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50 min
Pikantna marokańska zupa z soczewicą
35 min
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
45 min