Gulasz z ciecierzycy i chorizo

Gulasz z ciecierzycy i chorizo

3.9 64 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 porcji

Składniki

  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej
    1600 g
  • kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry (patrz wskazówka)
    300 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    300 g
  • pora tylko białe części, pokrojone w 5 mm plastry
    250 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    30 - 50 g
  • bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
    1600 g
  • ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
    400 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • soli
    1 - 2 łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    4 łyżki
    4 łyżki papryki ostrej, mielonej
  • kminu rzymskiego, mielonego
    2 - 4 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 357 kcal / 1497 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 709 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...