Gulasz z ciecierzycy i chorizo

Gulasz z ciecierzycy i chorizo

3.9 64 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 porcji

Składniki

  • 1600 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej
  • 300 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry (patrz wskazówka)
  • 300 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 250 g pora tylko białe części, pokrojone w 5 mm plastry
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 - 50 g oliwy z oliwek
  • 1600 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
  • 400 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • 4 łyżki papryki słodkiej, mielonej
    4 łyżki papryki ostrej, mielonej
  • 2 - 4 szczypty kminu rzymskiego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 709 mg
Białko 16 g
Kalorie 1497 kJ / 357 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...