
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z ciecierzycy i chorizo
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 porcji
Składniki
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej1600 g
-
kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry (patrz wskazówka)300 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki300 g
-
pora tylko białe części, pokrojone w 5 mm plastry250 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek30 - 50 g
-
bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)1600 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki400 g
-
liście laurowe, suszone2
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej4 łyżki
-
kminu rzymskiego, mielonego2 - 4 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
357 kcal /
1497 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
709 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska