Zupa z grzybami w pięciu smakach

Zupa z grzybami w pięciu smakach

4.2 58 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • kapusty pekińskiej pokrojonej na kawałki
    100 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 czubate łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • makaronu ryżowego, suchego typu Vermicelli
    200 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    180 g
  • oliwy z oliwek
    35 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    5 - 10 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 g
  • boczniaków, świeżych pokrojonych na 5-7 cm kawałki (patrz wariant)
    400 g
  • sosu sojowego
    30 - 40 g
  • soku z cytryny
    5 - 10 g
  • cukru trzcinowego
    1 łyżeczka
  • przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
    1 łyżeczka
  • oleju sezamowego, prażonego (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
    4 łyżeczki
  • ziaren sezamu, białego
    4 łyżeczki
  • kolendra, świeża (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
  • wody
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 395.8 kcal / 1657 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 52.8 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 1430 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...