Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10
g czarnej trufli, świeżej
lub 10 g czarnej trufli, konserwowej - 50 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 300 g pieczarek, przekrojonych na pół
- 30 g masła
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta tymianku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 225.3 kJ / 53.8 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 165.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tuńczykowa pasta z sumakiem
15min
Tapenada
5min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40min
Pasta z oliwek
5min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5min
Pasta z bakłażana
55min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1u. 25min
Tapenada z zielonych oliwek
10 Min
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1h 30min
Masło pietruszkowe
10 Min
Sos z czerwonego wina
40 Min